Sognsvann Rundt

Vanligvis skriver jeg ikke noe hvis jeg har løpt Sognsvann Rundt. (Det er egentlig litt tåpelig å si, for når jeg ser nedover her, så skriver jeg ikke noe, punktum. Men kanskje det å senke krava litt kan hjelpe på det.) I alle fall, i dag ble det SRM.

Idéen kom egentlig fra Eirik, som på lørdag utfordra meg til å ta turen. OK, tenkte jeg, vi får se åssen det går. Treningsgrunnlaget er ikke akkurat supert (mange våkenetter og lite trening siden Einar meldte sin ankomst for tre uker siden), men jeg kan da alltids prøve. Tenkte jeg. Når Trine i tilleg har vært sjuk og jeg har vært hjemmeværende far noen dager var idéen egentlig lagt død, fram til Fattern meldte seg som barnevakt hvis jeg allikevel ville løpe. Da var det bare å gripe sjansen, og se åssen det ville gå.

Vel framme på Sognsvann var det etterhvert mye kjentfolk – skravla litt med Espen og Johan før jeg møtte Eirik med en svæææær gjeng o-løpere. Lars, Torben, Bjørn og Erik, kanskje glømmer jeg noen? I alle fall, i dag var det klart at det var et bra felt. Bjørn var sugen på sub-10:00, Eirik ville perse, Torben var litt defensiv og håpa på sub-11:00, og jeg, ja, jeg ville bare løpe. 

Framme på start dukka det opp enda flere kjentfolk og gode løpere – fikk veksla et par ord med Robert før start, som hadde kommi seg siden VM Ultra i Wales.

Ofte tar det litt tid før første startpulje fylles på Sognsvann. Jeg trur jeg har stått der som en av fem-seks som tør å gå innafor sperrebånda og si «jeg skal løpe fort i dag».

Sånn var det ikke i dag. Fem sekunder etter at Heming hadde bedt folk om å ta plass, var det fullt i startfeltet. Og så gikk starten.

150m: Nå er jeg nummer 6-7-8-9-10? Jøss, det var mange. Men så er dem jo raske alle sammen også.
300m: Komme opp i ryggen til Lars og Eirik nå
1km: 3:08? Ok start, men det er nå det begynner. Er jeg litt stiv allerede? Eirik er nok for langt, men ta igjen Lars da!
1.5km: Jøss, Lars løper fort i nedoverbakken!
1.8km: Nordenden og over halvveis! Oi, der kom Robert. Fort, si noe oppmuntrende!
1.9km: Stiv, ja, men jeg kan jo prøve å henge på Robert, da.
2.3km: Har jeg passert 2km nå? Ja, og 3:09 i snitt hittill? Pleier jeg ikke å ha 3:13 eller noe?
2.8km: Ikke slipp Robert mer, ikke slipp Robert mer
3.0km: 3:10 på den kilometeren? Bra, men spurte nå
3.2km: Spurte spurte spurte. Oi, Fattern og Einar heier på meg!
Mål: 10:21 på klokka? Yes! Ny pers med masse!

Offisiell tid endte på 10:19, så 12 sekunder forbedring av persen. Det trudde jeg virkelig ikke jeg hadde inne. Viser vel bare at det er å ikke trene og sove lite som skal til for å løpe fort. Eller noe sånt noe.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s